Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzali nás do EU proto, že jsme nabídli zcela prázdný trh asi 500milionů lidí. No a teď se ten trh naplnil.

0 1
možnosti
Foto

Krizový zákon (zákon č. 240/2000 Sb.) stanovuje státu obecnou povinnost nahradit škodu, která byla v souvislosti s krizovými opatřeními způsobena fyzickým i právnickým osobám. Této povinnosti se stát může zprostit pouze v případě, pokud se prokáže, že poškozený si škodu způsobil sám. Nárok na náhradu škody musí byt uplatněn u orgánu, který krizová opatření zavedl (vláda), nejpozději do 6 měsíců od okamžiku, kdy se o vzniklé škodě dozvěděl.

6 0
možnosti

Už dlouho jsem nečetl takovou hromadu demagogie a vyložených lží. To tedy klobouk dolů.

A mimochodem, firmy nechtějí nahradit toliko zisk, ale nutné náklady v době, kdy jim stát znemožnil generovat zisk, tedy alespoň návratnost těch nutných nákladů.

Ostatní hlupotiny z článku fakt nemá cena ani zmiňovat.

10 1
možnosti

Lidé si zřídili Stát s jeho aparátem, aby se jim lépe žilo. Nemohou, jako středověký panovník si zřídit to své potřebné - Ochranu, školy, cesty, chudobince ap. Cestou Daní si jej tedy platí, v očekávání služeb a řádné správy. Komunisté, z nepochopitelných důvodů 41 let, západním investorům připravovali levný výprodej - Dílo se jim znamenitě zdařilo ! Odtok bohatství se koná - Zdaněných Dividend ! ...

Dobře, směšně padli a konečně přichází Vláda odborníků ! V době HOJNOSTI - Se jim podaří totéž ! Uvalit rekordní Daňové břemeno (podobné 2012), zruší reformy, aby žádné nepředložila a cestou populistických výdajů neinvestuje - Pouze do svých voličů. Výsledkem je - Vydrancovaná Státní kasa k 02/2020. Přichází vir a skáče na oslabené finance. Stát nic nevlastní, pouze to dříve odevzdané. Pak asi bude nějaký rozdíl, mezi pomocí od Frau Merkelové - vrací to podporou a naší Vládou, logické ...

Dobře, že jste uvedl seznam firem, které vyztužují náš Rozpočet ! Jako vždy je problém ! A kde je kolos Agrofert ? Jde přece o cca 30 tis zaměstnanců ! Jistě, odvody za zaměstnance tečou - Tak tomu bylo i za původního majitele ! Tak kde je?ten zázračný úspěch Daňového přínosu pro ČR ? Zázrak se koná ! Po odečtu daní a přísunu Dotací je dokonce v Plusu ! Musí být i sranda, kdy každoročně MF vyhodnocuje ty nejlepší. Agrofert není, odstěhoval se - Asi do Humpolce ! ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Ach jo. Vždy když někdo vytáhne nacionální kartu, jak nás ti cizáci vykořisťují, tak pak už ztrácí jakákoliv rozumná ekonomická diskuse smysl. Přesto to zkusím.

Vypočítal jste zisky bank. Vy si opravdu myslíte, že jejich zisk letos klesne na nulu?

Pokud nějaká zem odškodní zahraniční majitele (tedy české v zahraničí), myslíte že by měli z hlediska vyššího principu mravního nechat to odškodnění v oné zemi? A tím případně třeba i zavřít krám a zbankrotovat?

Atd. atd.

6 1
možnosti
Foto

Tak jsou dvě možnosti. Jako "pozorovatel života" jste nepochopil, že nikomu o náhradu za zisk nešlo, nebo je tu druhá možnost. Pochopil jste a jen sprostě lžete....

5 1
možnosti
Foto

Ts, ts, ts....

Buď jste si pořádně nepřečetl podstatu potenciálních požadavků nebo jste je vůbec nesháněl a vaříte s některými médii. Jinak byste totiž tohle nemohl napsat.

Ono totiž nejde o ušlý zisk (ač někomu možná ano, nevylučuji), ale požadavky na vládu byly v rovině fixních nákladů (což je zcela jiná ekonomická kategorie, že?:-P), jejichž placení v několika měsíční době bez příjmů zřejmě ohrozí mnohého malého podnikatele.

Ačkoliv ...... kdybyste opravdu věděl, o co jde, zase by nevznikl tento blog.

Ačkoliv ...... škoda by to nebyla. :-)

5 1
možnosti

Druhá věc která mě zaujala, je ten naprostý nedostatek s schopnosti rozlišovat a naopak strčit do jednoho pytle, zavázat, spálit a zasypat vápnem...

"Odpovědí proč ne je hned několik:

Protože jsme to nezavinili.

Protože na to nemáme.

Protože firma, která tvoří zisk má dost prostředků na to, aby se sama připravila na horší časy.

Protože právo na existenci mají i firmy, které zisk netvoří a jich by se toto opatření netýkalo. Mimochodem takových je v naší zemi více než polovina.

Protože cca 43% základního kapitálu v českých firmách tvoří ten zahraniční. Nepomohli bychom tedy sobě, ale nahrazený zisk by se obratem transformoval různými cestami do ciziny.

1: Souhlasím

2: Pokud vás někdo nabourá, vážně se se spokojíte s vyjádřením pojišťovny ve smyslu: "Hele, my jsme vás nenabourali a taky hlavně na to nemáme, měli jsme teď poměrně dost výdajů, jako večírky, jízdy zdarma pro naše zaměstnance atd. tak se nezlobte". Hmmmm o tom se da dost úspěšně pochybovat...

3: Co firma, která začíná? Co živnostníci?

5 0
možnosti

4: Týkala by se jich úhrada škody, kterou by prokázaly...

5: A kvůli těm 43% upřete odškodnění i objektivních škod zbylým 57%? To jste frajer...

Ono to spíše vypadá na to, že soukromý sektor je vám u (_!_) a hledáte jakoukoli záminku k tomu se vyhnout byť jen jedné koruně, která by měla jít směrem k němu.

OK i to je legitimní postoj. Zkuste mi ale odpovědět na jednu otázku, která mi vrtá hlavou. Proč se tomu nemalému výpalnému, které je strháváno zaměstnancům i firmám vzletně říká sociální POJIŠTĚNÍ, když vlastně podle vás na plnění v případě škodné události vlastně není nárok?

5 1
možnosti

Je zajímavé kolik úsilí jste věnoval "ušlému zisku", který je však pouhou podmnožinou toho, za co stát zodpovídá v případě vyhlášení krizového stavu. Tím prvním jsou totiž především škody!

Zisk akceptován být může a taky nemusí.

"Poškozený může na podkladě § 36 ZKŘ uplatňovat skutečnou škodu, ušlý zisk anebo oba tyto nároky zároveň, zákon totiž rozsah náhrady nijak neomezuje, a to ani co do druhu náhrady ani co do výše náhrady (§ 2952 o. z.). Je třeba přitom zdůraznit, že nárok na náhradu ušlého zisku i skutečné škody jsou samostatné nároky, na sobě nezávislé, oba mohou vzniknout z téže škodní události, existence skutečné škody není předpokladem vzniku ušlého zisku a to platí i naopak"

Odkaz: https://www.epravo.cz/top/clanky/odpovednost-statu-za-skodu-zpusobenou-opatrenimi-prijatymi-v-boji-s-koronavirem-110841.html

5 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,39
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik