Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hloupí Pražané hloupě volí

Koronavirus přinesl do všech našich medií jednotné zaklínadlo : „ chybí peníze , musíme šetřit a abychom udrželi spotřebu, proinvestujeme se ze současné krize…“.

Kdyby šlo o skutečné investice a ne o pouze o bezhlavé utrácení veřejných prostředků, nejspíš by na tom nebylo nic špatného. A jelikož Praha , co by hlavní město hraje ve všech ukazatelích prim ani v této oblasti není výjimkou a svou hloupost dává na odiv všem a ještě očekává, že se nikdo nebude bránit.

Zatímco Pražanům chybí byty a vedení města stále dokola vysvětluje, že pro nedostatek prostředků musí omezit investice, Prahou prochází pochod na který hlavní město přispělo rekordní částkou 1 mil. Kč.

V novinách se dočteme, že Praha přišla o 94% zahraničních turistů a tak pro zbývajících 6% z nich uzavřela Smetanovo nábřeží. Proč by zastupitelé hlavního města měli myslet na své voliče, obyvatele Prahy, těm jen touto uzavírkou znepříjemnili život, ale hlavní je být světový a myslet na ty turisty, co k nám přestali jezdit.

Jenže to vše jsou drobnosti proti jednomu z největších podvodů současného vedení města na rezidenty, kteří si je zvolili a v tomto městě bydlí. S jídlem roste chuť a tak na magistrátu vnikl kolosální nápad. Co je to 1 milion korun na pochod pro pouhá 4% populace města proti stovkám milionů na něco, co nikdo nepotřebuje, ale hloupý Pražský volič to opět stráví. A protože přání je otcem myšlenky , začali si pražští zastupitelé  hrát s barvičkami a už tu máme zakázku nejméně za 100 až 200 mil Kč . Ale jak ji prosadit , když se má z důvodu Covidu šetřit ? Tím, že svým voličům vysvětlíme, že budou mít moderní metro , autobusy a tramvaje a nic to nebude stát. Jak říká pan radní pro dopravu, udělá se to postupně v rámci pravidelných servisů a tudíž to bude zdarma. Jinými slovy, dáme autobus či tramvaj do servisu, protože zlobí motor a zadarmo dostaneme celolak nebo třeba nové sedačky. Tomu mohou věřit asi jen v Praze, takže díky své neutuchající touze po světovosti budou mít Pražané místo pár stovek nových bytů dvě krásné nové barvy na autobusech.

Praha v současné době provozuje 830 souprav tramvají, z nichž cca 250 bylo hlavnímu městu dodáno v rámci obměny vozového parku v únoru 2019. Nelze tedy předpokládat, že by v dohledné době došlo k tak masivní obměně, aby platila slova pana radního Scheinherra, že přebarvení nebude nic stát, protože nové vozy už budou v nových barvách objednány. Stejná situace je i u autobusů, kterých Praha provozuje 1170 a metro na tom není o moc lépe. Vagónů metra má Praha přibližně 730 a v roce 2018 uzavřela smlouvu s firmou Siemens na renovace souprav v ceně 7,5 mld Kč. V té době jistě nebylo do ceny zakázky zahrnuto přebarvení souprav.

Podle volně dostupných údajů na internetu stojí celolak jednoho autobusu např. u Dopravního podniku Most cca 30.000,- Kč a příprava pro tento celolak podobnou částku. Budu li brát v úvahu pouze vozy DP Hlavního města Prahy , jedná se o zakázku mezi 100-200 mil. Kč. Vzhledem k tomu, že do systému PID je zapojeno ještě několik externích dopravců, např. České dráhy a zastupitelé chtějí dosáhnout jednotného vzhledu PID v dohledné době, nikdo soudný nemůže věřit hloupostem z úst pražských radních, že to bude zadarmo.

Z mého pohledu jde o kolosální podvod na voličích, kteří za své nemalé prostředky místo fungujícího města dostanou nic.  Protože jsem se v Praze narodil a Prahu mám rád, doufám, že se lidé v Praze proberou, zamyslí se nad tím, proč chodí do práce a proč platí daně? Jestli opravdu chtějí chřadnoucí inteligentní lavičky, výstřední průvody městem, místo silnic kavárny, hromady elektrokoloběžek povalujících se všude kolem, parky s neposekanou trávou a to vše v krásných nových barvách nebo jestli chtějí fungující město, ve kterém se hezky žije.

Autor: Janda Jakub | pondělí 10.8.2020 13:16 | karma článku: 38,29 | přečteno: 1478x
  • Další články autora

Janda Jakub

Pane Premiére , to jako vážně ?

Inflace brzdí a hrdinové mají pré. Pan premiér to zařídil, jak on tvrdí a teď už nás čekají jen samá pozitiva a sociální jistoty a samozřejmě první dovolená v Jugoslávii a barevný televizor, že ano Petře?

16.2.2024 v 14:09 | Karma: 41,39 | Přečteno: 1629x | Diskuse| Společnost

Janda Jakub

Komu tím prospějete pane premiére, komu?

Vláda včera představila soubor opatření, který má přispět k ozdravení státního rozpočtu, tzv. konsolidační balíček. Dobré je, že naše vláda konečně něco dělá.

13.5.2023 v 0:23 | Karma: 46,49 | Přečteno: 7113x | Diskuse| Společnost

Janda Jakub

Solidarita, korektnost…podvod, chceme spravedlnost

Žijeme ve zvláštním světě. Korektnost nahradila suverenita, solidaritu sobectví, jen navenek se všichni přetvařujeme ve snaze nenechat na sobě znát, kým opravdu jsme.

27.4.2023 v 13:43 | Karma: 20,75 | Přečteno: 747x | Diskuse| Společnost

Janda Jakub

Penroseův trojúhelník prezidentské volby

Penroseův trojúhelník nebo také tribar je grafickým znázorněním nemožného geometrického tvaru a přesto existuje. Pro mě je momentálně takovým tribarem i nadcházející prezidentská volba v naší zemi.

29.11.2022 v 12:46 | Karma: 27,43 | Přečteno: 711x | Diskuse| Společnost

Janda Jakub

Naše vláda konečně sjednotila celý národ

Dlouho se o to snažila a stále se jí to nedařilo, až do teď. Stačila na to jedna zbloudilá raketa a konečně naši ministři hovoří tak, že jim rozumíme konečně už úplně všichni.

17.11.2022 v 21:09 | Karma: 39,15 | Přečteno: 1499x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,39
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik