Chceme zemi bez Covidu? Zbavme se demonstrantů, šíří nákazu …

11. 03. 2021 13:28:29
Tuto neděli proběhly demonstrace proti covidovým opatřením Vlády a reakce politiků a médií na sebe nenechala čekat. Demonstranti svým nezodpovědným jednáním ohrožují nás všechny, ale opravdu virem? Nebo spíš touhou po svobodě ...

Demonstrace za svobodu shromažďování , projevu , volného pohybu a jiné svobody a zejména proti jejích ubývání prostřednictvím zásahů vlády se konají již dlouho. 10.1. však proběhla na Staroměstském náměstí první větší, vystoupil na ní i bývalý prezident Václav Klaus. Na rozdíl od té, která byla v Praze tuto neděli a na které házela Policie po lidech dělobuchy, mlátila lidi a zatýkala , byla ta lednová ještě tolerována. Vláda zřejmě nečekala takovou účast a tak na ní ani nebyla patřičně vybavena. Každopádně nyní Ministr vnitra p. Hamáček situaci nepodcenil, své hochy řádně vybavil a to i rozkazy. Oblečeni v naleštěném plechu se policisté vrhli na demonstranty , protože oni nám to tu celé kazí a lidé přeci neumírají v nemocnicích kvůli viru a nesmyslným nařízením současné vlády, ale kvůli téhle sobecké a nezodpovědné sebrance a to přeci jako důvod pro fyzické násilí na normálních lidech jako důvod musí stačit. Až sem je to oficiální verze , ke které se díky silné mediální masáži přiklonilo i velké množství obyčejných lidí. Protože jsme s manželkou na té nedělní , ale i té lednové demonstraci byli a měli jsme možnost vidět, že tam převažuji úplně normální lidé, kteří už jsou jen zoufalí , nedalo mi to a sestavil jsem statistiku vlivu demonstrací na šíření nákazy.

Podotýkám, že jsem při analýze dat čerpal jen z oficiálních vládních a příbuzných zdrojů, nic jsem si nevymyslel a každé číslo , které jsem požil lze dohledat.

Takže na jedné straně máme tvrzení vládních politiků a ne,malé části veřejnosti, že demonstrace, kde lidé nedodržují rozestupy a nepožívají roušky přispívají k rychlému šíření nákazy a na druhé straně máme tvrdá data. Zatím jsem byl schopen vyhodnotit pouze demonstraci z 10.1. na Staroměstském náměstí. Zejména proto, že karanténní lhůta je 14 dní a to od nedělních demonstrací ještě neuplynulo a druhým důvodem je i absence statistických údajů za tento týden.

10.1. se podle oficiálních zdrojů Ministerstva vnitra v Praze sešlo přibližně 3000 lidí, kteří neměli roušky a nedodržovali 2m rozestupy. Byl jsem tam, je to pravda. Podle metodiky užívané pro stanovení počtu lidí na demonstraci se vychází jak v mediích tak pro účely Policie z odhadu 3 lidé na metr čtvereční. Budeme li brát tedy v úvahu , že dvou metrový rozestup je bezpečný, analogicky z toho vyplývá , že do 2m okolo nakaženého se šíří nákaza. Podle výše uvedené metodiky se tedy do 2m kruhu okolo jednoho nakaženého na demonstraci vejde přibližně 38 lidí, kteří jsou v přímém ohrožení nákazy. Roušky nikdo neměl, tudíž berme hypoteticky , že se nakazili. Další otázkou je, kolik nakažených vůbec na takové demonstraci mohlo být ? V den konání demonstrace byl celorepublikový počet pozitivně testovaných 9321 osob. Přepočteme-li jej tedy na 3000 demonstrantů, vychází to na 2,54 nakaženého na celé náměstí. Je to hodně? Není a je . Každý z těchto nakažených měl kolem sebe 38 dalších lidí, kteří se nechránili ani nedodržovali 2m odstup, tudíž se nejspíš také nakazili. Po demonstraci tedy muselo náměstí opustit nejméně 96 infikovaných osob. Podle Světové zdravotnické organizace trvá inkubační doba Covid viru 4-5 dní. Na serveru Lidovky.cz vyšel dne 16.1. článek s vyjádřením hygieniků, že v lednu má každý z nás ve Středočeském kraji zhruba 3 rizikové kontakty za den. Z toho vyplývá, že našich 96 infikovaných lidí z demonstrace hned v pondělí muselo nakazit 288 lidí, v úterý dalších 864 , ve středu 2592, ve čtvrtek 7776 a konečně v pátek, kdy se nákaza v inkubační době projeví 23.328 osob.

Takže ano, účastnit se demonstrací nebo jiných hromadných setkání a bez ochrany a rozestupů je skutečně zničující a vrcholně nezodpovědné. Ale co na to statistika. Opravdu nám čísla 4-5 dní po demonstraci zásadně stoupla ? Nestoupla a nestoupla ani ve 14 denní lhůtě od demonstrace. A to ani v Praze ani v celé České republice . Čísla naopak od 10.1. po dobu následujících 14 dní soustavně klesala. Jediná závislost , kterou statistika prokázala je na počtu provedených testů. Čím víc testujeme , tím víc nám čísla rostou a tím věší a i ve světě. Nicméně při demonstraci 10.1. nedošlo k nárůstu nákazy, ač jsou za ni lidé demonstrující za návrat ke svobodě trestání a věřím, že ani po demonstracích tuto neděli k žádnému zhoršení nedojde. Lidé jsou jen soustavně manipulování , poštváváni proti sobě , někteří umlčování a ti se správným postojem akcentování a to jen proto , aby se nám náš svobodný svět už nikdy nevrátil.

A demonstranti ? Ano ti plošně škodí,ale ne ostatním lidem, ale jen vládě, protože jen díky nim nelze tuto změnu udělat rychle a hladce. Oni totiž šíří svobodu a ne Covid.

Autor: Janda Jakub | čtvrtek 11.3.2021 13:28 | karma článku: 25.63 | přečteno: 792x

Další články blogera

Janda Jakub

Pane Premiére , to jako vážně ?

Inflace brzdí a hrdinové mají pré. Pan premiér to zařídil, jak on tvrdí a teď už nás čekají jen samá pozitiva a sociální jistoty a samozřejmě první dovolená v Jugoslávii a barevný televizor, že ano Petře?

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 41.36 | Přečteno: 1626 | Diskuse

Janda Jakub

Komu tím prospějete pane premiére, komu?

Vláda včera představila soubor opatření, který má přispět k ozdravení státního rozpočtu, tzv. konsolidační balíček. Dobré je, že naše vláda konečně něco dělá.

13.5.2023 v 0:23 | Karma článku: 46.49 | Přečteno: 7113 | Diskuse

Janda Jakub

Solidarita, korektnost…podvod, chceme spravedlnost

Žijeme ve zvláštním světě. Korektnost nahradila suverenita, solidaritu sobectví, jen navenek se všichni přetvařujeme ve snaze nenechat na sobě znát, kým opravdu jsme.

27.4.2023 v 13:43 | Karma článku: 20.56 | Přečteno: 747 | Diskuse

Janda Jakub

Penroseův trojúhelník prezidentské volby

Penroseův trojúhelník nebo také tribar je grafickým znázorněním nemožného geometrického tvaru a přesto existuje. Pro mě je momentálně takovým tribarem i nadcházející prezidentská volba v naší zemi.

29.11.2022 v 12:46 | Karma článku: 27.43 | Přečteno: 711 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.51 | Přečteno: 416 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.83 | Přečteno: 1478 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.96 | Přečteno: 250 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 253 | Diskuse
Počet článků 36 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1930

Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...